Bacsviz KVSC csapatfoto I Oszi KupaAz idén először került megrendezésre a I. Kecskeméti Őszi Kupa úszóverseny a Bácsvíz-KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös rendezésében október 21-22- én.

Összesen 35 egyesület 421 versenyzője vett részt a hagyományteremtő felkészülési versenyen. Legnagyobb létszámmal a Kőbánya Sport Club, a Darnyi Tamás SC, a Budaörsi SC, Pécsi Sport Nonprofit Sportiskola képviseltette magát, de itt volt az Egri Úszó Klub, a BHSE, az MTK és a BVSC-Zugló is a hazai Bácsvíz-KVSC és a KESI sportolói mellett.

A legtöbb pontot szerző egyesület a Bácsvíz-KVSC lett, így az első helyért járó kupa itthon maradt, míg a csapatversenyben a második helyet a Kőbánya SC, a harmadikat az MTK csapata nyerte.

A Bácsvíz-KVSC összesen 9 aranyat, 12 ezüstöt és 14 bronzérmet gyűjtött. A legeredményesebb versenyzők: Ölvödi Soma (4 arany, 2 bronz), Garajszki Máté (2 arany, 1 ezüst, 2 bronz), Fazekas Bence (1 arany, 2 ezüst, 2 bronz), Lajter Szabolcs (3 ezüst), Kerekes Luca (1 arany, 2 ezüst, 1 bronz), Pap Kata (1 arany, 2 ezüst)

További éremszerzők: Magony Joshua, Demjén Bátor, Czeglédi Kenéz, Földházi Ákos, Gál Olivér, Gyöngyi Dominik