Hód Kupa Cikluszáró Nemzetközi Úszóverseny
2017. december 16-17. Hódmezővásárhely

A karácsony előtti időszak a szokásos év végi hajrá jegyében telik az úszóknál, a 2017-es országos ranglisták lezárása előtt mindenki igyekszik javítani a pozícióján. 

A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői a hódmezővásárhelyi Cikluszáró Úszóversenyre utaztak, ahol 35 egyesület 573 versenyzője sorakozott fel a kétnapos programon.

Mint ahogy korábban már hírül adtuk, október végén új időszak kezdődött az egyesület életében, a helyi erőt képviselő Bálint Zoltán mellett a kiskunhalasi Novotny Attila és Horváth Zsolt irányítja a szakmai munkát. A 8 hetes ciklus végére lassan körvonalazódik a versenyzők csapatban betöltött szerepe, szorgalma, képessége és munkabírása.

A hétvégi eredménylista alapján bátran kijelenthetjük, hogy az egyesület az új felállásban megkezdte menetelését az országos élmezőny felé. A kecskeméti úszók 16 arany-, 14 ezüst-, 14 bronzérem mellett még 40 pontot érő helyezést szereztek. A rajthoz álló 27 versenyző 72 alkalommal szárnyalta túl egyéni legjobb időeredményét, az aranyjelvényes időeredmények több, mint a duplájára emelkedtek. Az országos ranglistán 1. helyet szerzett Mészáros Dániel
100 gyorson és Kollár Bálint 400 gyorson. A két versenyzőn kívül is, szinte kivétel nélkül mindenki előre lépett, a ranglistavezető pozíciók mellett nagyon értékes TOP 5-ös, és TOP 10-es helyezések születtek. Ráadásul Kollár Bálint a 2006-os fiúk mezőnyében a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát is begyűjtötte.

Az egymás munkáját mindenben jól kiegészítő edzői team véleményében is egységes: - Bőven akad még tennivaló, az eltelt néhány hét természetesen nem volt elegendő mindenre. De azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mostani eredményekre már tudunk alapozni. Egy nagyon rövid karácsonyi pihenő után gőzerővel folytatódik a felkészülés a 2018-as országos bajnokságokra.

Összesítés: 16 arany, 14 ezüst-, 14 bronzérem, és 40 pontszerző helyezés

A BÁCSVÍZ-KVSC csapata

BACSVIZ KVSC csapatfoto

 Lajtner Szabolcs, Mészéros Dániel és Garajszki Máté
(Men's 100m Freestyle - férfi gyorsúszás)

Lajtner Mészáros Garajszki